Detoxifierea de după Paște

După masa îmbelșugată de Paște, care ne-a adus și câteva kilograme în plus, medicii ne ajută să ne refacem. Potrivit acestora, în două zile organismul nostru elimină toate toxinele acumulate, cu mere și portocale.  Pentru diete de detoxifiere benefice pentru sănătate, specialiștii  recomandă si legumele.

Excesele culinare de Paşte au însemnat pentru organism o adevărată avalanşă de toxine deloc benefice pentru sănătate.
Carnea de miel, drobul, ouăle şi dulciurile în exces au supus la un efort major sistemul digestiv şi au suprasolicitat organismul , iar medicii recomandă o alimentaţie bogată în fructe şi legume, ca alternativă de curăţare a organismului după festinul de sărbători.

Detoxifierea înseamnă o perioadă de repaus şi curăţare a organismului. Cei care vor să ţină o cură de detoxifiere de trei zile trebuie să renunţe în această perioadă la alimentele procesate din comerţ, la cafea, alcool, tutun, zahăr, făină, lactate, ouă sau carne.

În zilele de detoxifiere, alimentaţia se bazează pe  sucurile proaspete de fructe şi legume.
Acestea ajută la  eliminarea toxinelor şi regenerarea  ţesuturilor. Medicii atrag atenţia asupra faptului că detoxifierea nu înseamnă înfometare.

Merele sunt fructe considerate benefice pentru curăţarea organismului. O cură de detoxifiere cu mere care, pe lângă curăţare, garantează şi scăderea în greutate cu până la două kilograme durează două zile. În aceste două zile, nu contează cât de multe mere mănânci. Ele se pot consuma ca atare, date prin răzătoare sau sub formă de suc.

O altă dietă de detoxifiere apreciată este cea cu portocale.Într-o singură zi, cei care vor să-şi cureţe organismul trebuie să consume numai portocale preparate sub formă de suc. Pe parcursul întregii zile se bea din două în două ore câte un pahar sau două.

Nutriţioniştii mai recomandă dieta cu suc de morcovi de două săptămâni, în care se vor bea trei pahare de suc pe zi. Dieta cu morcovi ajută nu numai la detoxifierea organismului, ci și la reducerea țesutului adipos. Sucul se bea înaintea meselor sau în locul gustărilor.

Printre preferatele specialiștilor se mai află si detoxifierea cu sucul de castraveți. Potrivit acestora, castravetele este recomandat, deoarece este leguma care conţine 96% apă şi zero calorii. Sucul de castravete poate fi amestecat cu alte sucuri de legume sau fructe.

Recomandari

Alte Articole