Suspiciuni de contrafacere într-un dosar penal întocmit de poliţiştii bistrițeni

La data de 18 mai a.c., în urma unor controale efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

În fapt, la sediul unui agent economic al cărui administrator este o femeie de 56 de ani, din Bistriţa, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetării, 252 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii. Articolele vestimentare purtau reprezentări grafice ce indică mărci notorii sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, fiind expuse spre vânzare şi oferite la preţuri net inferioare celor regăsite în comerţ, existând astfel suspiciunea că sunt contrafăcute.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice.

Prejudiciu de aproximativ 17.000 de lei, recuperat de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Bistriţa, în urma investigaţiilor efectuate în 3 dosare penale de furt calificat

La data de 18 mai a.c., în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bistriţa au identificat două femei şi un bărbat, toţi din judeţul Galaţi, bănuiţi de comiterea unor furturi. Prejudiciul, estimat la aproximativ 17.000 de lei, a fost recuperat integral şi restituit păgubiţilor.

Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, în cursul lunii octombrie 2020, cei trei, cu vârste cuprinse între 27 şi 31 de ani, sub pretextul că oferă ajutoare, sume de bani, cupoane de reducere, ori produse de curăţenie unor persoane vârstnice, ar fi pătruns astfel în locuinţa a trei persoane din Bistriţa, de unde ar fi sustras mai multe sume de bani.

Prejudiciul total a fost de 7500 de lei şi 1950 de euro, fiind recuperat integral pe parcursul cercetărilor şi restituit persoanelor păgubite.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Recomandari

Alte Articole