Tata Jean, inculpat în ,,Dosarul Transferurilor”, poate să părăseacă țara

Deși DNA ceruse aplicarea interdicției de a părăsi țara pentru Jean Pădureanu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu, implicați în dosarul transferurilor de jucători, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins solicitarea procurorilor.

Jean Pădureanu

Jean Pădureanu, care din anul 1964 este alături de gruparea bistrițeană, în calitate de conducător al clubului, le-a explicat judecătorilor că starea de sănătate și vârsta nu i-ar fi permis să părăsească țara.

Cel supranumit Lordul a precizat: ,,Conduc clubul Gloria Bistriţa din 1964 şi am făcut asta probabil din cauza rezultatelor bune. Din aceeaşi cauză acum o lună şi ceva am devenit preşedinte de onoare şi în această calitate am diverse atribuţii, precum să ţin relaţia cu echipa. Nu am de gând vreodată să plec departe de oraşul, unde trăiesc de peste 54 de ani.”

Jean Pădureanu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susțin că cei 8 oameni de fotbal au efectuat tranzacții ilegale la anumite transferuri ale fotaliștilor în străinătate, ceea ce a condus la un prejudiciu total de 1,5 milioane de dolari.

Procurorii DNA fac referire la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

 

Raimond Petruț

foto: Dolce Sport, cotidianul.ro

Recomandari

Alte Articole