125 de sancţiuni contravenționale aplicate într-o singură zi de polițiștii bistrițeni

În data de 5 septembrie, pe raza județului Bistrița-Năsăud, polițiști bistrițeni de la rutieră și ordine publică au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, reducerea riscului rutier, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, acțiunile polițiștilor vizează depistarea atât a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice și cu viteză excesivă, cât și a celor care nu acordă prioritate pietonilor sau care traversează neregulamentar strada.

În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate peste 125 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 43000 lei.

Față de 11 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare, pentru diverse abateri.

Recomandari

Alte Articole