19.000 doze de vaccin antigripal toamna aceasta în Bistriţa-Năsăud

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a comandat 19 mii doze de vaccin antigripal pentru campania din această toamnă. Există însă posibilitatea că numărul lor să fie suplimentat, dacă va fi nevoie, a declarat directorul adjunct al DSP BN, Doina Petri.

Solicitîările noastre au fost de aproximativ 19 mii de doze, având în vedere faptul că anul trecut am vaccinat în jur de 20 mii de persoane şi am avut pe stoc vaccin pe care l-am dirijat după aceea şi spre alte judeţe. Cu rezerva că la aceste 19 mii de doze s-ar putea să mai cerem o suplimentare de 3 mii ce doze”,  a declarat Doina Petri.

Anul trecut DSP Bistriţa-Năsăud a comandat 24 mii deoze de vaccin antigripal. Dintre ele au rămas nefolosite aproximativ 1700 doze. Totodată, campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere a început în noiembrie. Anul acesta lucrurile nu sunt încă certe din acest punct de vedere.

Totul depinde de strategia Ministerului Sănătăţii. După cum ştiţi vaccinarea antigripală începe pentru toată ţara cam în acelaşi moment, la finalizarea licitaţiei naţionale şi achiziţia vaccinului antigripal”,  a mai spus directorul adjunct al DSP BN.

Prima cateogrie de persoane vaccinate vor fi persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, precum şi copiii sau adulţii care suferă de afecţiuni cronice.

sursă foto: tion.ro

Recomandari

Alte Articole