Bistrița: Editia a 8-a a memorialului „Ioan Coroban” la handbal mixt se desfășoară în perioada 14-15 ianuarie

Turneul va marca, la fel ca ]n fiecare an, memoria celui mai titrat arbitru de handbal al judetului Bistrita Nasaud

IOAN COROBAN – A fost presedinte al Colegiului Judetean de Arbitri Bistrita-Nasaud, fiind cel mai titrat arbitru al judetului si unul dintre cei care a contribuit la infiintarea clubului Handsport.

Nascut in 25 octombrie 1967 in orasul Bistrita, fiind al doilea copil al familiei Coroban.

A practicat handbalul de la o varsta frageda la CSS Bistrita pana la terminarea junioratului. Pentru ca nu putea sta departe de sportul pe care l-a indragit asa de mult s-a indreptat spre cariera de arbitru, unde in scurt timp a devenit foarte apreciat. A condus jocuri oficiale de la juniori pana la seniori totalizand un numar de 457 de jocuri.

Din dorinta de a mai juca handbal cu fostii colegi a organizat intalniri saptamanale nascandu-se astfel idea infiintarii unei echipe de Old-Boys. Mai tarziu, aceasta s-a concretizat prin infiintarea in anul 2006 a clubului „HANDSPORT’. Acesta urma sa se ocupe de cresterea tinerelor sperante ale handbalului bistritean.

Din nefericire, nu a reusit sa vada finalizata formarea primelor grupe de copii, plecand mult prea devreme dintre noi, in data de 19 decembrie 2007.

 

Recomandari

Alte Articole