Delicte silvice în Budacu de Sus, Cușma și Dorolea

Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița, au executat în această perioadă mai multe acțiuni punctuale pe linie silvică privind prevenirea și combaterea tăierilor și transportului ilegal de material lemnos. Acțiunile jandarmilor au avut loc pe raza Ocolului Silvic Dealu-Negru în localitățile Budacu de Sus, Cușma și Dorolea.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 8.500 de lei și 4 avertismente scrise pentru ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, art. 17, lit. b, respectiv pentru accesul persoanelor în fondul forestier național cu autovehicule nedestinate transportului masei lemnoase, fără acordul scris al proprietarului sau administratorului, conform art. 9, lit. f.

Jandarmii au confiscat 3,4 metri cubi de material lemnos și trei topoare.

Totodată, jandarmii bistrițeni au depistat aproximativ doi metri cubi de material lemnos de esență foios, care fusese pregătit pentru transport dar care a fost abandonat în pădure. Lemnul a fost ridicat de către lucrătorii silvici în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

De asemenea, jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au aplicat o sancțiune de 1.000 de lei, pentru comportament brutal, abuz în utilizarea animalului de tracțiune și supunerea la eforturi inutile, în conformitate cu prevederile legii nr. 205 din 2004, republicată, privind protecția animalelor.

Recomandari

Alte Articole