30% prezenţa la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi (Galerie Foto)

Din peste o mie de absolvenţi au venit puţin peste 300. Din 130 de angajatori invitaţi au venit 40. Şi de o parte şi de alta a pieţei muncii prezenţa a fost sub jumătate astăzi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţii 2011, organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.

Evenimentul aflat la a doua ediţie a pus la dispoziţia persoanelor interesate 315 locuri de muncă. Au existat oferte pentru persoanele cu studii medii sau muncitorii necalificaţi în domenii precum textile, construcţii, pază sau vânzări, dar au existat şi oferte pentru persoanele cu studii superioare, precum designer web, inginer transporturi şi altele.

360 de persoane au fost prezente la bursă, dintre care 320 de absolvenţi ai acestui an. Dintre aceştia doar 58 au fost aleşi în vederea angajării. 5 au fost mai norocoşi şi au fost deja repartizaţi pe posturi: 2 ca muncitori necalificaţi, 2 ca muncitori calificaţi şi 1 pe un post care necesită studii superioare.

Nu a ieşit cum ne aşteptam. Se vede că majoritate nu sunt interesaţi. Avem peste 1000 de absolvenţi înscrişi la agenţia noastră şi vedeţi şi dumneavostră câţi au venit”,  a declarat directorul AJOFM Bistriţa-Năsăud, Doris Moldovan

Tot în cadrul bursei, Centrul de Formare Profesională, din cadrul AJOFM Bistriţa-Năsăud, şi-a expus o parte din cursurile pe care le pune gratuit la dispoziţia şomerilor. Cele mai căutate sun cele de coafor, maseur, cosmetician sau construcţii.

[scrollGallery id=8]

Recomandari

Alte Articole