50 de ani de existență a Grupului de Pompieri Bistrița

ISU Bistrița – Năsăud alături de Arhivele Naționale – Serviciul Județean Bistrița – Năsăud au organizat Simpozionul “50 de ani de la Înființarea Grupului de Pompieri Bistrița – 1968 – 2018”. Evenimentul fost concentrat pe experiența foștilor comandanți ai Grupului de Pompieri din județ: col. (r) Vasile Zaharia, respectiv col. (r) Condrate Ștefan, dar și a lt.col (r) Constantin Pui – fost comandant de companie în primii ani ai subunității bistrițene de la înființarea grupului județean.

Alături de prefectul și subprefectul județului Bistrița – Năsăud, Ovidiu Victor Frenţ și Ciprian Ceclan-Oprea, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Vasile Puica, comandanții unităților M.A.I. si M.Ap.N, șefii ai deconcentratelor bistrițene si alți invitați a fost făcută o scurtă incursiune în timp. Toate mărturiile au avut parte de suport tehnic arhivistic, pus la dispoziție de Arhivele Nationale Bistrita-Nasaud.

“În zona geografică a judeţului nostru au existat mereu „eroi anonimi în acţiune”, al căror curaj, profesionalism și dârzenie au asigurat liniştea şi siguranța pentru oamenii din comunitățile noastre.” – Monografia Pompierilor Bistrițeni.

Recomandari

Alte Articole