70 mc de material lemnos, deținut fără documente de proveniență legală, confiscat de polițiștii bistrițeni

Ieri, 22 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice împreună cu polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale, ai secțiilor de poliție rurală Sîngeorz-Băi și Năsăud și reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic municipal Bistrița, respectiv din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, prevenirea răspândirii pestei porcine africane, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe raza întregului județ.

În cadrul acțiunii au fost ridicate în vederea confiscării cantitatea de aproximativ 70 mc de material lemnos, în valoare de peste 12 000 lei, respectiv 2 vehicule folosite la săvârșirea contravențiilor.

Totodată, polițiștii au constatat în flagrant 2 infracțiuni la regimul rutier ( de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere), au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17670 lei, dintre care 40 conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice și 5 conform Legii 171/2010 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru diferite nereguli constatate.

La data de 22 ianuarie a.c., în cadrul unei acțiuni de prevenire, pe DN 17 D, prin Ilva Mică, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat, de 32 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat un bărbat, de 26 ani, din Rodna, care conducea un autoturism prin Anieș, fără a deține permis de conducere.

În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Recomandari

Alte Articole