Dacă se asociază, fermierii bistrițeni pot obține subvenții mai mari cu 47 de euro la hectar

Seria întâlnirilor informale din mediul rural, dintre localnici, conducerea administrației publice județene și șefi ai unor instituții deconcentrate, organizate la inițiativa președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a continuat duminică în localitățile Șieuț, Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița.

 

Delegația a fost condusă de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și a fost compusă din: senatorul Ioan Deneș,  deputatul Daniel Suciu, Romeo Florian – Președintele Asociației Comunelor din județul Bistrița-Năsăud și primar al comunei Lechința,  subprefectul Ovidiu Frenț,  Florin Căpraru – Director APIA Bistrița-Năsăud, Daniel Pop – șeful ITRSV Bistrița-Năsăud, Ioan Fechete – Directorul Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud și dr. Toni Varga – director adjunct DSVSA.

 

 

,,Spectrul discuțiilor a fost unul larg, de noutățile legislative și facilitățile oferite de Casa de Pensii, până la depunerea cererilor pentru măsuri de sprijin la APIA. O noutate pe care o pot fructifica fermierii din județ o constituie plata redistribuită. Astfel, utilizatorii de teren care pot face dovada că utilizează (nu e neapărat să fie proprietari), o suprafață de teren între 5 și 30 de hectare, vor obține o plată a subvenției cu 47 de euro mai mare pentru fiecare hectar utilizat. Dovada utilizării terenului se poate face în urma înregistrării în registrul agricol al localității și a obținerii unei adeverințe, care să atesta la APIA acest fapt”, informează Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

Pentru orice informații suplimentare, poate fi obținută asistență din partea funcționarilor APIA Bistrița-Năsăud la numărul de telefon 0263/218.033; OJPDRP Bistrița-Năsăud la numărul de telefon 0363 / 860. 281 sau Direcția de Agricultură a Județului Bistrița-Năsăud la numărul 0263-232019.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole