Mişcarea sindicală a devenit inertă anul acesta

Mişcarea sindicală a devenit inertă anul acesta. Cel puţin aşa par lucrurile dacă privim acest aspect social din perspectiva protestelor de stradă. Oamenii nu mai răspund cum trebuie chemărilor la proteste, susţine preşedintele filialei judeţene a CNS Cartel Afla, Doru Hodoş.

Experienţa ultimului an a fost oarecum dezamăgitoare din punct de vedere al participării membrilor de sindicat la acţiunile propuse de noi. (…) Ne vom întâlni filialele Cartelului Alfa într-o întâlnire de lucru în 20 octombrie, se va face o analiză a situaţiei, ia rprobabil după acea dată o să ştim mai multe. Însă, oricum (…) societatea românească s-a blazat oarecum şi nu mai reacţionează la stimuli specifici, cum ar fi cei sindicali”,  a declarat Doru Hodoş.

În sistemul bugetar, lucrurile stau la fel. Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a hotărât organizarea unor pichetări simultane în toate judeţele ţării, urmate de un miting la Bucureşti. Membrii de sindcat, adică dascălii, nu au fost de acord.

Ca urmare a consultărilor lor, fiindcă nu s-au întrunit condiţiile legale, de jumătate plus unu din cadrul unităţilor, pichetările nu mai au loc. Era vorba de data de 5 octombrie, Ziua Internaţională a Educatorului. ca atare se va apela la o scrisoare deschisă „, a precizat Emil Mocian, preşedintele UJSLI Bistriţa-Năsăud.

Ultima mare acţiune de protest din România a avut loc anul trecut în mai, când 30 de mii de sindicalişti din toată ţara au protestat în faţa parlamentului.

sursă foto: mediafax.ro /exclusivnews.ro

Recomandari

Alte Articole