LIGA A V-A: Venus Negrilești și-a consolidat poziția de lider al seriei a II-a (Galerie FOTO)

După trei victorii consecutive, Venus Negrilești pleca din postura de favorită în partida disputată în compania formației Progresul Tăure, dar echipa vizitatoare s-a dovedit a fi un adversar redutabil, care își vinde greu pielea.

 

În minutul 5, A. Costea de la gazde rămâne singur în careu și trage puternic, dar mingea este reținută cu siguranță de Miclea. Primul semn al faptului că Progresul Tăure nu a venit doar ca să se apare apare în minutul 10. Chifa execută bine o lovitură liberă de la 35 de metri, iar mingea trece puțin peste buturile porții apărate de Știr. Două minute mai târziu, oaspeții au ocazia de a aduce la tăcere tribuna, dar Rusan, după ce s-a strecurat cu măiestrie în suprafața de 16 metri, trage slab, fără a-i pune probleme portarului gazdelor. Cu tot presingul făcut de atacanții Progresului, gazdele vor fi cele care vor deschide scorul în minutul 20. C.Balatici primește o minge în suprafața de pedeapsă și înscrie sec în dreapta lui Miclea. Negrileștiul intensifică atacurile, însă apărarea celor din Tăure rezistă cu brio. Progresul nu doar că rezistă, dar reușește și egalarea în minutul 35, când V.Costea înscrie cu un șut lobat de la circa 30 de metri lateral dreapta în sensul de atac al echipei sale. Oaspeții puteau intra cu avantaj la cabine dacă Monce profita de o minge trimisă eronat în spate de apărătorii Venusului.

 

În repriza secundă Progresul pare a fi echipa care își dorește mai mult victoria și încearcă poarta gazdelor cu șuturi violente de la distanță prin Șutea, Monce și Rusan. Nici Chifa nu se lasă mai prejos, în minutul 61 executând perfect o lovitură liberă, iar Știr respinge miraculos. Jocul care a urmat a fost unul dur, pe contre, pigmentat cu nenumărate faulturi. Negrileștiul nu se împacă cu un rezultat de egalitate pe propriul teren și accelerează ritmul de joc. Zinveli și Sarto, sptijiniți de I. Sigartău și D.Sigartău încearcă din răsputeri să treacă de apărarea bine organizată a Progresului Tăure. Golul victoriei Venusului vine cu 10 minute înainte de final. Centralul Deac acordă lovitură de pedeapsă în urma unui henț în careu, iar C.Costea transformă fără emoții. În ultimele minute de joc, ospeții forțează egalarea prin Moldovan și Suciu. La ultimele lovituri de colțul terenului, Progresul Tăure a încercat înscrierea golului mutând toată echipa în careul advers, inculsiv portarul. A fost un meci frumos, dar poate un pic cam dur și plin de orgolii. În urma acestui rezultat, Venus Negrilești își consolidează poziția de lider al Ligii a V-a, seria 2, cu 12 puncte și plus 6 la adevăr, în timp ce Progresul Tăure ocupă poziția a șaptea, cu 6 puncte și zero la adevăr.

 

Caseta tehnică:

 

Stadion: Arena ,,Venus”

 

Tren: cu mici denivelări

 

Timp: cald

 

Spectatori: 250

 

Venus Negrilești: D.Știr (cpt.), A.Costea, C.Vlad, S.Bogdan, C.Balatici, C.Costea, D.Sigartău, I.Mărcuș, I.Sigartău, D.Zinveli, T.Sarto. Rezerve: A.Podea, A.Dan, C.Rus, C.Pugna, A.Chedea, A. Manta, A.Rodilă. Delegat: Aurel Podea

 

Progresul Tăure: L.Miclea, D.Vlașin, P.Mureșan, V.Costea, G.Chifa, C.Rusan, T.Varga, M.Șutea, I.Mărginean, C.Burza, M.Monce.

 

Brigada de arbitri: Bogdan Deac, Iosif Kreszteny și Lucian Feier

 

Observator: Ignat Țîrcă

 

Clasamentul seriei 2 din Liga a V-a îl puteți vedea aici: http://www.frf-ajf.ro/bistrita-nasaud/competitii-fotbal/liga-a-v-a-seria-2-2830.html

 

Reporter: RAIMOND PETRUȚ

 

Recomandari

Alte Articole