Bătrânii cazaţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bistriţa vor plăti aceleaşi taxe şi în 2015

Bătrânii care sunt cazaţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bistriţa plătesc lunar o taxă în valoare de 590 de lei, bani din care ei sunt îngrijiţi şi li se asigură mâncare şi medicamente. Această sumă este neschimbată de circa trei ani de zile. Consilierii locali au stabilit că şi în 2015, tariful va fi acelaşi.

 

 

Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiu Bistriţa găzduieşte la ora actuală 36 de bătrânei, atât femei, cât şi bărbaţi. Aceştia plătesc lunar o taxă care reprezintă circa 60 la sută din pensie, restul fiind asigurat de primăria de domiciliu sau de aparţinători. Contribuţia este în valoare de 590 de lei.

Consilierii locali care s-au reunit în şedinţă ordinară la finele lunii trecute au stabilit ca tarifele pentru anul viitor pentru aceşti bătrâni să rămână neschimbate, la fel cum s-a întâmplat şi în ultimii 3 ani.

Capacitatea căminului este de 37 de locuri, iar persoanele cazate aici au parte de condiţii bune de trai, beneficiază de mese , ingrijire si asistenta medicală.

Recomandari

Alte Articole