Absolvenţii vor funcţii şi nu locuri de muncă

Majoritatea absolvenţilor de liceu sau studii superioare vor să fie şefi şi nu acceptă orice loc de muncă. Asta susţine directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, Doris Moldovan.

Din păcate pentru ei majoritatea locurilor de muncă disponibile la nivel judeţean sunt pentru cei cu studii medii. Aşa se face că la ultima bursă a locurilor de muncă, care a avut loc în 24 septembrie 2010, doar 29, dintre cei peste 300 de absolvenţi prezenţi, s-au angajat. Asta deşi au fost oferite 170 de locuri de muncă.

Ne lovim de reticenţa absolvenţilor, care caută funcţii şi nu un loc de muncă.  Angajatorii se plâng că toţi vor să fie şefi. Chiar vorbeam cu un angajator care spunea în glumă că ar trebui să inventeze posturi de director dulgher sau director strungar. Numai aşa ar putea să-i determine să se angajeze”,  a declarat directorul AJOFM BN, Doris Moldovan.

Pentru a le veni totuşi în ajutor Agenţia Judeţeană pregăteşte la sfârşitul lunii o Bursă a Locurilor de Muncă dedicată în special absolvenţilor. Peste 100 de locuri de muncă vor fi oferite în cadrul evenimentului. Pentru cei cu studii superioare domeniile vizate vor fi transporturi, industria textilă, a maselor plastice şi construcţii.

Nutrim speranţa ca absolvenţii care sunt înregistraţi să manifeste un interes sporit pentru acest eveniment şi să participe în număr cât mai mare la bursă”, a mai spus Doris Moldovan.

Bursa Absolvenţilor va avea loc vineri, 23 septembrie, de la ora 10, la Sediul AJOFM, de pe strada Gării.

 

Recomandari

Alte Articole