Accidente rutiere produse în Bistrița-Năsăud, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Ieri, 14 ianuarie a.c., un bărbat, de 49 ani, din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 C, pe direcția de deplasare Bistrița-Năsăud, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pătruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 69 ani, din Zagra.

Ambii șoferi implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea celor doi șoferi și a unei pasagere.

Polițiștii rutieri din Năsăud efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

La aceeași dată, 14 ianuarie a.c., un bărbat, de 45 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza localității Susenii Bîrgăului, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, respectiv a nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers a intrat în coliziune cu o autoutilitară care tracta o semiremorcă și care era oprită la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind condusă de un bărbat, de 39 ani.

În urma accidentului a rezultat rănirea unei femei, pasageră în autoturism.

Ambii șoferi implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii Serviciului Rutier efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeași zi, un bărbat, de 42 ani, din Beclean, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Crainimăt, pe fondul neadaptării vitezei pe un carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul acestuia, intrând în șanțul din afara părții carosabile.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea a doi bărbați de 41 ani, respectiv 51 ani, ambii pasageri în autoturism. Aceștia au fost transportați la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Și în acest caz, polițiștii rutieri efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandari

Alte Articole