Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe raza comunei Dumitra

În data de 29 mai, poliţiştii Postului de poliţie Dumitra, împreună cu cei ai Biroului Delicte Silvice Bistriţa-Năsăud au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea și combaterea transportului ilegal de material lemnos, pe raza localităților Dumitra, Cepari și Tărpiu.

Cu această ocazie, pe DN 17C, în Dumitra, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, de 54 ani, din Tiha Bîrgăului, care transporta cu o autoutilitară material lemnos.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat faptul că autoutilitara avea montate două rânduri de plăcuțe de înmatriculare, inspecția tehnică periodică fiind expirată. De asemenea, cantitatea de material lemnos, respectiv 11 mc de cherestea, în valoare de 7700 de lei, era transportată fără documente legale.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii Secției 6 au întocmit dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Totodată, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, a fost dispusă confiscarea materialului lemnos și imobilizarea autoutilitarei.

Recomandari

Alte Articole