Acţiuni silvice desfășurate de jandarmi în zona Ocolului Silvic Dealu-Negru

În ultimele 24 de ore jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au executat o acţiune specifică pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul ocolului Silvic Dealu Negru. Acţiunea a avut loc pe Valea Tisei, în zona comunei Dumitriţa, pe raza localităţii Budacu de Sus.
A fost depistat un bărbat de 27 de ani din localitate, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos fără a îndeplini şi condiţiile prevăzute de legislaţia legală în vigoare. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 5.000 lei, pentru transport de masă lemnoasă fără aviz de însoţire sau documentele comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare, conform prevederilor legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, art. 19, lit. b. De asemenea s-a dispus și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos transportat.
Astfel de acţiuni vor fi organizate pe toată perioada sezonului rece, pentru depistarea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos pe raza judeţului.

Recomandari

Alte Articole