Acțiuni silvice în zona Parcului Național Munții Rodnei

În noaptea de 30 iunie/1 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au acționat pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din zona protejată a Parcului Național Munții Rodnei.

În cadrul acțiunii, polițiștii cu sprijinul reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Maieru, respectiv din cadrul Administrației Parcului Național Munții Rodnei au identificat un bărbat, de 53 ani, din Ilva Mică, care ar fi tăiat ilegal și sustras arbori, din zona menționată, cauzând un prejudiciu în valoare de 566 lei.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, conform Legii 171/2010 – privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Totodată, în timpul acestei acțiuni, au fost identificați 5 turiști, din Republica Cehă, care s-au rătăcit în zona Pasului Rotunda. Astfel, cu sprijinul polițiștilor și a reprezentanților Ocolului Silvic Maieru și Administrației Parcului Național Munții Rodnei, turiștii au ajuns în siguranță la cel mai apropiat spațiu de cazare, unde au rămas peste noapte.

Recomandari

Alte Articole