Ajutorul de încălzire, prea greu de obţinut pentru mulţi bistriţeni (Galerie Foto) Reviewed by CD on . Ajutoarele de încălzire devin din ce în ce mai greu de obţinut pentru mulţi bistriţeni. Şi nu pentru că plafoanele ar fi prea mici. Lăsăm deoparte şi condiţiile Ajutoarele de încălzire devin din ce în ce mai greu de obţinut pentru mulţi bistriţeni. Şi nu pentru că plafoanele ar fi prea mici. Lăsăm deoparte şi condiţiile Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ajutorul de încălzire, prea greu de obţinut pentru mulţi bistriţeni (Galerie Foto)

Ajutorul de încălzire, prea greu de obţinut pentru mulţi bistriţeni (Galerie Foto)

Ajutorul de încălzire, prea greu de obţinut pentru mulţi bistriţeni (Galerie Foto)

Ajutoarele de încălzire devin din ce în ce mai greu de obţinut pentru mulţi bistriţeni. Şi nu pentru că plafoanele ar fi prea mici. Lăsăm deoparte şi condiţiile restrictive şi aflăm că pensionarii, persoanele cu handicap sau cei care nu câştigă nici cât să trăiască de pe o zi pe alta se împiedică la ceea ce ar trebui să fie cel mai simplu pas: dosarul de înscriere.

Astăzi Direcţia Municipală de Servicii Sociale Bistriţa a început distribuirea cererilor tipizate, necesare obţinerii ajutorului de încălzire pentru perioada rece. Banii nu sunt deloc mulţi. Sumele variază între 16 şi 262 lei, însă, pentru ca nu cumva pensionarii sau persoanele cu handicap să prejudicieze statul, întocmirea dosarelor necesare a devenit o adevărată aventură.

Dosarul complet (cu şină) trebuie să conţină: copii xerox ale cărţii de identitate, certificatului de naştere a copiilor sub 14 ani, a hotărârii de încredinţare sau plasament minori, a certificatului de deces sau a sentinţei de divorţ. Mai trebuie apoi adeverinţe de salarizare, cupoane de pensie sau şomaj, alocaţii de stat, de susţinere sau plasament, indemnizaţii de orice fel, ajutoare speciale lunare, buget complementar, alocaţii de întreţinere etc. Nu în ultimul rând mai trebuie să adaugi la dosar adeverinţă de la Administraţia Finanţelor Publice Bistriţa, de la Direcţia Venituri sau o declaraţie notarială în cazul persoanelor care nu pot dovedi în alt mod veniturile obţinute. Simplu, nu?

Nu, spun oamenii. “Mi-a dat cererea s-o completez, dar nu mă pricep. Nu am la cine să mă duc, că nu mai am nici copii, nici nepoţi. Eu nu văd nici să merg pe stradă, darămite să scriu”, spune o pensionară de 89 de ani. “Pentru 30 lei ne poartă o săptămână prin tot oraşul”, spune altă pensionară.

Şi se pare că oamenii s-au resemnat. Au fost îngropaţi în birocraţie şi asta se reflectă în faptul că doar 80 de persoane şi-au ridicat astăzi cererile pentru ajutorul de încălzire. În condiţiile în care, anul trecut, în prima zi au făcut-o aproximativ 700. Pentru cei care se încumetă sau pentru cei care 30 lei înseamnă mai mult decât nimic, cererile se pot ridica zilnic între orele 9 şi 15, iar vineri până la 12.

[scrollGallery id=23]

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus