ALEGERI 2012-DANIEL SUCIU: Angajatorii trebuie stimulaţi pentru a primi la practică elevii de la liceele tehnologice şi studenţii

O țară responsabilă, o țară care ține la viitorul ei va fi preocupată întotdeuna de nivelul de educație al generațiilor următoare. Daniel Suciu, candidatul USL pe colegiul uninominal 2 la Camera Deputaților, consideră educația printre cele mai importante priorități ale activității sale parlamentare.

Un om cu o viziune ”diferită” despre viitorul României, Daniel Suciu vrea ca viitorul tinerilor să nu mai fie lăsat la voia întâmplării.

România este o națiune cu tineri bine pregătiți și capabili. Exemplele sunt nenumărate în jurul nostru, numai că ele nu au fost promovate suficient. Cu toate acestea, România este pe primul loc în topul ţărilor UE cu cea mai mare rată a șomajului din rândul tinerilor. Nici Bistriţa-Năsăud nu stă mai bine, din păcate, la acest capitol. În viziunea mea, fondurile destinate învățământului trebuie să ocupe un procent mai mare din alocarea bugetară, deoarece învățământul de calitate este singura certitudine pentru un viitor mai bun”.

Tată a doi copii, Daniel Suciu consideră că încă din primii ani de școală, fiecare copil trebuie să aibă posibilitatea de a urma un plan de învățământ coerent, iar instituția de învățământ din care face parte să poată să îi ofere suport în acest sens.

Consider că pentru a avea o finalitate a studiilor și un început concret în viață, fiecare copil trebuie să poată alege un plan de învățământ și de carieră care i se potrivește. Începând cu gimnaziul, fiecare școală ar trebui să poată să le propună elevilor un plan de dezvoltare al carierei în concordanță cu abilitățile și nivelul lor de cunoștințe. În acest sens intenționez depunerea unei inițiative legislative prin care să fie pusă la punct legislația cu privire la intership (practică a liceenilor şi a studenților) în firme sau instituții publice. Pentru a stimula angajatorii să primească elevii de la liceele tehnologice sau studenți la intership-uri, voi propune măsuri prin care aceștia să beneficieze de facilități fiscale. Astfel angajatorii își vor putea alege mult mai simplu viitorii angajați, iar tinerii absolvenți vor putea scăpa de cel mai mare impediment la angajare, lipsa experienței profesionale”.

Daniel Suciu este cel mai tânăr candidat al Uniunii Social Liberale din județul Bistrița-Năsăud. Prin alegerea sa în Camera Deputaților, problemele tinerilor din județul Bistrița-Năsăud vor putea fi reprezentate la cel mai înalt nivel.

 

 

Biroul de presă al

USL BISTRIȚA-NĂSĂUD

Recomandari

Alte Articole