ALEGERI 2012-Daniel Suciu: Investind în tineri, investim în viitorul României

Daniel Suciu, cel mai tânăr candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie din judeţul nostru, crede că poate fi nu doar exponentul unei generaţii în Camera Deputaţilor, ci şi o voce care să reprezinte interesele acesteia. Întâlnirile pe care acesta le-a avut cu locuitorii din Colegiul 2 şi nu numai au scos în evidenţă problemele cu care se confruntă tinerele  familii care încă nu au ales să plece din România, ale copiilor crescuţi de bunici sau ale familiilor care depind de cel puţin un venit din străinătate.

Dacă vrem ca tinerii noştri să nu mai fugă din ţară, dacă vrem ca tinerii noştri să îşi întemeieze o familie în România, statul trebuie să le acorde o şansă şi să se ocupe cu seriozitate de problemele familiei tinere, mai ales în domeniile locuinţei, locului de muncă şi politicii sociale. Familia tânără este cu adevărat o prioritate pentru Uniunea Social Liberală, pentru că am înţeles că investind în tineri, investim în viitorul României”, crede Suciu.

Candidatul USL pentru Colegiul 2 de la Camera Deputaţilor consideră că ajutorul pentru familia tânără înseamnă intervenţia statului pe cel puţin trei direcţii.  “Prin programul de guvernare, Uniunea Social Liberală îşi asumă facilităţi reale pentru achiziţionarea de locuinţe, pentru că programul “Prima Casă” va continua, dar şi proiecte masive de construire de noi locuinţe.  USL propune preluarea/achiziţionarea de către stat a unor ansambluri rezidențiale abandonate de constructor/dezvoltator, finalizarea lor și transformarea în locuințe (sociale)”, explică Daniel Suciu.

În plus, spune Suciu, politica de ocupare a forţei de muncă trebuie să-i vizeze pe cei tineri, iar scutirea (suportarea, de la bugetul de stat), pentru o perioadă de 1 an, a contribuţiilor sociale datorate de angajatori în cazul încadrării tinerilor cu vârsta sub 25 de ani, este un prim pas.

Tinerii din mediul rural trebuie sprijiniți prin facilităţi (scheme europene de sprijin, pe bază de plan de afaceri), astfel încât să opteze pentru o viaţă nu doar în România, ci şi la sat.

“Nu în ultimul rând, trebuie asigurat un cadru de îmbinare a vieţii de familie cu cariera. În acest sens, USL va dezvolta un sistem integrat de îngrijire şi educare a copiilor, axat pe construirea masivă de creșe și grădinițe, centre de zi. În aceste luni am reuşit să dăm deja bani în plus pentru mame, iar cele care revin la muncă mai devreme primesc acel stimulent. Programul de guvernare prevede şi introducerea unor deduceri fiscale pentru plata îngrijtorilor maternali”, explică Daniel Suciu.  

În opinia sa, familia tânără este cel mai important motor al societăţii şi al economiei, iar ajutând-o statul român se va ajuta pe sine şi îşi va asigura atât prezentul, cât şi viitorul.

Dacă tinerii nu pleacă din Romania, îşi construiesc viaţa aici, vor munci aici, vor aduce beneficii. Toate acestea însă, doar dacă sunt ajutaţi. Trebuie să creăm un mediu sănătos, competitiv, care să răsplătească performanţa şi să asigure şansele de a avea o viaţă normală, întemeindu-ţi o familie”, precizează Daniel Suciu.

 

 

Biroul de presă al

USL Bistriţa-Năsăud

 

Recomandari

Alte Articole