Ambasadorul Macedoniei a efectuat o vizită în Bistrița-Năsăud

Dezvoltarea realațiilor de colaborare în domeniul economic, social și educațional a fost principala temă de discuție între ambasadorul Macedoniei, Pande Lazarevski, și Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

,,În privința cooperării economice s-au stabilit ca pași concreți înspre realizarea acestui deziderat, întâlniri ulterioare între reprezentanți ai Camerelor de Comerț din Macedonia și Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, precum și întâlniri de tipul ”business to business” între oamenii de afaceri interesați de parteneriate. În viziunea Excelenței Sale, și schimburile de bune practici între tineri și cadre didactice, precum și dezvoltarea unor proiecte de cercetare comune, pot reprezenta elemente de dezvoltare al parteneriatelor cu Republica Macedonia” spune Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al CJ Bistrița-Năsăud.

Radu Moldovan a fructificat a luat în calcul o nouă vizită în județul nostru, pentru a pune bazele unor cooperări concrete. Din partea delegației române, au mai luat parte subprefectul  Ovidiu Frenț, primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea și președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Vasile Bar.

Ambasadorul Republicii Macedonia, Excelența Sa, Pande Lazarevski și-a început misiunea diplomatică în România în luna februarie 2013. ES Pande Lazarevski deține titlul de Doctor în științe politice și este Cadru didactic la Universitatea Sfinții Chiril și Metodie din Skopje. Totodată el este și membru al Consiliului Național de Securitate al Republicii Macedonia.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole