Amenzi în valoare totală de peste 33.000 lei, aplicate de polițiștii bistrițeni

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a suplimentat numărul echipajelor de polițiști care acționează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot județul.

Astfel ieri, 16 ianuarie a.c., polițiștii rutieri bistrițeni au acționat pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Cu această ocazie, au fost constatate și aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 33 000 lei.

Față de 9 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru diverse nereguli.

De asemenea, în pasul Tihuța, echipaje formate din polițiști de la Serviciul Rutier, din cadrul posturilor de poliției și Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului se află în zonă pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodată, pentru evitarea blocajelor, polițiștii rutieri efectuează controale în trafic, pentru ca toate autovehiculele care urcă să fie echipate corespunzător.

Recomandari

Alte Articole