Ana Blandiana, la Bistriţa. Sau …,,Lăsaţi copiii să vină la mine!"

Revista „Mişcarea Literară” şi Palatul Copiilor Bistriţa au bucuria să vă invite, în 24 iulie 2012, la o întâlnire cu poeta Ana Blandiana! Micii scriitori vor avea ocazia să îi adreseze întrebari poetei şi chiar vor putea participa la o şedinţa foto cu Ana Blandiana.

Programul activităţilor va fi următorul:

Orele ~ 10-12, la Palatul Copiilor Bistriţa: – întâlnirea Poetei cu „micii blandieni” de la Palat, sub semnul împărtăşirii, prin poezie şi joc;

– „33 de întrebări şi răspunsuri”;

– autografe şi „şedinţă foto”;

Orele ~ 17-19, la Sinagoga din Bistriţa: – program muzical-liric, de întâmpinare;

– lansarea antologiei „Zece teme şi-un poem”, scrisă de elevii cercului literar al Palatului Copiilor Bistriţa(coordonat de prof. Ionela-Silvia Nuşfelean) , dedicată Anei Blandiana;

– prezentarea revistei „Mişcarea literară”, nr. 1/ 2012, cuprinzând un dosar de autor – Ana Blandiana ;

– „La ce bun poeţii în vremuri de restrişte ?” (Hölderlin)

– Ana Blandiana în dialog cu Olimpiu Nuşfelean.

Lectură publică – Ana Blandiana!

Ana Blandiana, pseudonimul Otiliei Valeria Coman, (n. 25 martie 1942, la Timișoara) este o scriitoare și luptătoare pentru libertate civică în România. Înainte de revoluția din 1989, faimoasă disidentă și apărătoare a drepturilor omului, a avut curajul să-l înfrunte direct pe dictatorul Nicolae Ceaușescu prin declarații publice în interviuri acordate postului de radio Europa Liberă și unor publicații din străinătate.

Ana Blandiana s-a implicat în viața civică printr-o serie de acțiuni în cadrul Alianței Civice. În prezent, conduce Memorialul de la Sighet, un institut de studiere a crimelor comunismului, cu un centru de cercetare care organizează anual conferințe, sesiuni științifice și expoziții pe tema fenomenului totalitar.

Raimond Petruţ

foto: adevarul.ro

Recomandari

Alte Articole