BECLEAN: Cinci cadre didactice de la ,,Grigore Silaşi” au participat la o reunine de proiect în Cehia (Galerie FOTO)

În perioada 13-17 octombrie 2014, cinci cadre didactice din Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” Beclean (Vasile Gabriel Rus-directorul instituţiei, Veturia Seserman, Carmen Valeria Szasz, Ileana Cristea, Ecaterina Vîrtic) au participat la penultima reuniune din cadrul proiectului multilateral Comenius „Our rich diversity is our collective strength”, înregistrat de ANPCDEFP cu numărul de referinţă 13-PM-166-BN-TR.

Întâlnirea a avut loc la Základní škola Lanškroun -Cehia, unde au fost prezenţi reprezentanţi din cele cinci ţări partenere (Cehia, Polonia, Grecia, România şi Turcia).

Programul stabilit de şcoala gazdă a fost echilibrat şi variat totodată, îmbinând activităţile pe tema proiectului cu excursiile de documentare. Invitaţii au avut ocazia să cunoască şi să admire locuri şi obiective de o mare frumuseţe şi importanţă culturală. Cele mai impresionante locuri vizitate au fost Litomysl şi Praga.

De asemenea, delegaţiile au luat contact cu sistemul educaţional ceh prin participarea la activităţi curriculare şi extracurriculare organizate în cadrul şcolii. Deosebit de antrenant a fost concursul interactiv la care au participat elevi şi cadre didactice. Grupaţi în echipe multinaţionale, participanţii au demonstrat cunoaşterea celor mai reprezentative aspecte ale ţărilor partenere.

S-a stabilit data mobilităţii în România şi produsele ce urmează a fi realizate conform tematicii proiectului.

Reuniunea a demonstrat încă o dată beneficiile implementării proiectelor europene. Schimbul de experienţă a fost deosebit de eficient din punct de vedere profesional deoarece a permis cunoaşterea şi înţelegerea diversităţii culturale, sociale şi lingvistice a partenerilor de proiect, dobândirea unor competenţe şi abilităţi personale şi de comunicare, lărgirea orizonturilor culturale şi educaţionale.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieții. Toate informaţiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei si Formarii Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii

Coordonator proiect, prof. înv. primar Veturia Seserman

Recomandari

Alte Articole