BECLEAN: O lecţie despre generozitate la Școala Gimnazială ,,Grigore Silași” (Galerie FOTO)

Şcoala nu cere elevilor doar cunoştinţe teoretice, ci urmăreşte ca aceştia să devină oameni responsabili, cu valori solide, atenţi la nevoile celor din jurul lor. A trăi alături şi împreună cu ceilalţi într-o comunitate unită şi solidară nu se moşteneşte, nu se învaţă prin buchia cărţii, ci se experimentează, se formează prin implicare.

Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” Beclean prin dascălii şi elevii săi, încearcă să identifice şi să sprijine oamenii aflaţi în dificultate prin variate modalităţi. Proiectul judeţean ,,Dăruind un zâmbet!”, aflat la cea de a doua ediţie, are un caracter social şi este derulat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Artemiu Publiu Alexi” Sîngeorz-Băi, Şcoala Gimnazială Dobric şi Şcoala Gimnazială  Ciceu-Giurgeşti.

,,Mici, dar cu suflet mare!” a fost genericul unei activităţi caritabile şi a vizat implicarea unui număr cât mai mare de copii şi părinţi care prin gestul lor să aducă puţină alinare persoanelor aflate în dificultate. S-au adunat haine, obiecte de igienă, jucării sau cărţi. Bunurile colectate au fost dăruite elevilor de la CSEI Beclean, de la Preventoriul din Ilişua sau unor persoane nevoiaşe prin intermediul Fundaţiei ,,ESCO+”. De asemenea, cei mici au confecţionat şi felicitări pe care le-au oferit cu mult drag alături de darurile pregătite.

Echipa de implementare a proiectului formată din cadrele didactice Veturia Seserman, Ileana Cristea, Margareta Lazăr, Anuţa Pop, Tunde Şterţa, Raluca Gherghel aduce mulţumiri atât colaboratorilor care s-au implicat în reuşita demersului caritabil, cât şi părinţilor care au sprijinit eforturile dascălilor şi ale copiilor, responsabilizându-i astfel pe toţi asupra aspectelor sociale.

Cei mici au dăruit ,,cu suflet” din puţinul lor şi astfel au învăţat cea mai frumoasă lecţie despre generozitate.

 prof. inv. primar Veturia Seserman

Recomandari

Alte Articole