Bilanțul jandarmeriei bistrițene

Marţi, 15 decembrie, la sediul Cercului Militar Bistriţa a avut loc începând cu ora 10.00, evaluarea activităţii inspectoratului pe anul 2015. În prezenţa reprezentanţilor instituţiilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, într-un cadru festiv, au fost prezentate rezultatele obţinute în primele 11 luni ale acestui an la nivelul Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud.

De la începutul anului şi până în prezent au fost executate în total un număr de 5.483 de misiuni de asigurare, restabilire şi menţinere a ordinii şi siguranţei publice faţă de 4.846 în anul 2014, în creştere cu 13,14%. Şi rezultatele obţinute comparativ cu anul 2014, au crescut cu 94,5%, pe linia infracţiunilor constatate şi cu o creştere cu 33,1%, pe cea a aplicării sancţiunilor contravenţionale, datorită cunoaşterii şi evaluării juste a dinamicii situaţiei operative de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud şi a intensificării acţiunilor specifice. În domeniul combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, din analiza indicatorilor specifici în anul 2015, rezultă că la nivelul inspectoratului au fost constatate un număr de 163 de infracţiuni şi s-au aplicat 1.408 sancţiuni contravenţionale, din care 982 amenzi şi 426 avertismente scrise. Din numărul total de infracţiuni, 58 au fost constatate independent iar 105 împreună cu Poliţia.

Dintre rezultatele structurilor inspectoratului din zona montană, Posturile de Jandarmi Ordine Publică Rodna şi Piatra Fîntînele, au executat un număr de 9 intervenţii în teren muntos/împădurit, soldate cu salvarea a 14 persoane, prin acţiuni de căutare a persoanelor rătăcite sau de acordare a primului ajutor.

În perioada supusă evaluării, s-au executat 294 transporturi de bunuri şi valori, în beneficiul Trezoreriei Bistriţa, 463 transporturi corespondenţă clasificată cu serviciul specializat al Direcţiei Judeţene de Informaţii Bistriţa-Năsăud şi 29 de transporturi speciale în beneficiul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, precum şi a societăţilor cu care avem încheiate contracte de prestări servicii. Totodată, au fost monitorizate 109 transporturi speciale şi 303 transporturi de bunuri şi valori care au tranzitat judeţul Bistriţa-Năsăud.

În urma demersurilor întreprinse, în decursul acestui an au intrat în patrimoniul şi folosinţa inspectoratului nostru un număr de 10 mijloace de transport, comparativ cu 4 autovehicule aprovizionate în anul 2014, fapt ce a condus la o îmbunătăţire considerabilă a mobilităţii structurilor operative ale inspectoratului faţă de anul precedent.

În perioada de referinţă, în domeniul prevenirii faptelor de natură penală şi contravenţională, la nivelul inspectoratului au fost desfăşurate un număr de 213 acţiuni de prevenire, pe 5 direcţii de acţiune, în cadrul a 9 programe, pe raza a 174 de locaţii, unde au fost distribuite broşuri, pliante şi bannere, unde au fost prezentate clipuri video şi power-point, toate având un caracter informativ-educativ.

         Prefectul judeţului domnul Ioan Ţintean a apreciat în cadrul adunării festive că “Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud are rezultate bune. Spiritul de echipă, unitatea, modestia, onestitatea şi seriozitatea cu care vă desfăşuraţi activitatea mă fac să cred că am alături parteneri de nădejde în activitatea de asigurare a liniştii şi siguranţei cetăţeanului la nivelul judeţului!”

Din partea eşalonului superior la activitate a fost prezent domnul colonel dr.ing. Ion PELIGRAD – adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române. Acesta a precizat faptul că, “trebuie să rămânem centraţi pe obiectivul principal al instituţiei, acela de creştere a gradului de siguranţă al cetăţeanului şi asigurarea unui climat de siguranţă şi ordine publică, prin prezenţa în stradă a efectivelor de jandarmi, multă fermitate în impunerea legii dar mai ales pregătire profesională continuă.”

            Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Recomandari

Alte Articole