BISTRIȚA: Au fost trase la sorți panourile de afișaj pentru referendumul local

Luni, 16 septembrie, a avut loc tragerea la sorți a panourilor de afișaj pentru referendumul local din 29 septembrie, puse la dispoziția celor șase partide parlamentare cu filiale în municipiul Bistrița. Panourile de afișaj pot fi folosite de partidele politice pentru a-i îndemna pe bistriţeni să-şi exprime prin vot opiniile cu privire la cele două probleme pentru care administraţia locală a iniţiat consultarea publică.

La două întrebări vor putea răspunde cei care se prezintă la referendumul local:

1. „Sunteţi de acord cu construcţia în municipiul Bistriţa, din fonduri europene, a variantei ocolitoare Bistriţa Sud pe traseul: DN 17 – Parc Industrial Bistriţa Sud – Dealul Cighir – Dealul Codrişor – Complex Wonderland – DN 17 ?”

2. „Sunteţi de acord cu menţinerea ca zonă pietonală a străzii Liviu Rebreanu?”

Referendumul se va desfăşura duminică, 29 septembrie 2013, între orele 7.00 – 23.00, iar cetăţenii cu drept de vot de pe raza municipiului Bistriţa îşi vor exercita acest drept la secţia de votare unde sunt arondaţi.

,,Pe raza municipiului Bistriţa vor fi amenajate 10 locuri de afişaj, formate fiecare din câte 3 panouri (6 feţe). În locurile de afişaj, numerotarea panourilor începe de la cel mai apropiat de turnul Bisericii Evanghelice, iar afişajul se va face de către cele 6 formaţiuni politice pe câte o singură faţă de panou / loc de afişaj” spune Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița.

Rezultatul tragerii la sorţi este următorul:
PDL – nr. 3;
PER – nr. 6;
PNL – nr. 2;
PSD – nr. 5;
PP-DD – nr. 4;
UDMR – nr. 1.

Reamintim că cetăţenii care au reşedinţa (nu domiciliul) în municipiul Bistriţa şi intenţionează să îşi exprime votul în cadrul referendumului local din data de 29 septembrie 2013, trebuie să se înscrie, în prealabil, pe listele electorale suplimentare.

Înscrierea pe listele electorale suplimentare se poate face în perioada 9 – 25 septembrie 2013 la sediul Serviciului Stare civilă – Compartiment Proceduri speciale şi alegeri, din Piaţa Centrală nr. 2, camera 11, după următorul program:

luni – joi: între orele 12.00 – 16.00
vineri: între orele 12.00 – 14.00.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole