BISTRIȚA: Concert susținut de Bega Blues Band

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița vă invită miercuri, 25 martie 2015, de la ora 19, la Sinagoga Bistrița la un concert susținut de cel mai faimos şi longeviv grup timişorean de blues şi jazz, Bega Blues Band.

Concertul face parte dintr-un turneu de promovare început în această primăvară și cuprinde orașe din Transilvania și Maramureș.

Bega Blues Band, înfiinţată de regretatul Bela Kamocsa şi de Johnny Bota, a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, “Blues de Timişoara”. Formaţia a obţinut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România şi Diploma de Excelenţă „pentru întreaga activitate muzicală şi pentru promovarea imaginii Timişoarei în ţară şi în lume”. După decesul lui Bela Kamocsa, în ianuarie 2010, Johnny Bota a preluat conducerea grupului, din care acum fac parte Lucian Nagy (saxofoane/djembe), Mircea Bunea (chitară), Maria Chioran (voce), Toni Kühn (clape), Johnny Bota (bas) şi Lică Dolga (tobe). Turneul va cuprinde oraşele Timişoara, Arad, Cluj, Zalău, Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei.

Recomandari

Alte Articole