BISTRIȚA: Din 1 martie crește prețul biletelor de autobuz

Din 1 martie, tarifele pentru transportul public local vor crește cu circa 11 procente. Municipalitatea a elaborat un proiect de hotărâre privind prețurile biletelor de călătorie în cazul curselor regulate în Bistrița și localitățile componente.

 

Operatorul de transport SC TRANSMIX SA Bistrița a solicitat modificarea cu 34 % a tarifelor practicate, pentru a susține activitatea de transport, ca urmare a costurilor de exploatare. Primarul Crețu consideră această majorare ca fiind peste nivelul de suportabilitate al beneficiarilor de transport. În plus, în opinia edilului, această propunere a operatorului local ar conduce ,,pe lângă efectul asupra bugetului local, la costuri suplimentare pentru ceilalți utilizatori ai transportului public , care nu beneficiază de facilități acordate de către Consiliul Local și implicit la descurajarea deplasării cu mijloacele de transport public. Este motivul pentru care Ovidiu Crețu a propus o creșetere a tarifelor cu doar 11 procente.

 

Astfel, transportul public în municipiu ar urma să coste 2 lei, comparativ cu 1,80 lei cât este în prezent. Pe ruta Bistrița-Viișoara prețul va rămâne acelașii: 2 lei. Cei care călătoresc pe relația Bistrița-Unirea vor plăti cu 20 de bani mai mult, adică 2 lei. Dacă doriți să ajungeți în Sigmir veți scoate din buzunar 2 lei și 20 de bani. Pentru ruta Bistrița-Ghinda va trebui să plătiți 2, 70 lei comparativ cu 2, 50 lei-tariful practicat momentan. Până la Sărata tariful va fi 2 lei și 80 de bani, ceea ce înseamnă o majorare cu 20 de bani. Cu 30 de bani mai mult vor plăti și cei care circulă pe relația Bistrița-Slătinița, prețul biletului ajungând la 3,30 de lei. La Unirea veți ajunge dacă veți plăti operatorului local de transport public 2 lei și 70 de bani.

 

Tarifele practicate de operatorul SC TRANSMIXT SA nu au mai fost modificate din august 2010.

foto:tramclub.org

Recomandari

Alte Articole