BISTRIȚA: Incendii de vegetație în cartierele Sigmir și Subcetate

Pompierii bistrițeni au intervenit luni, 4 martie, pentru lichidarea a două incendii de vegetație, în Sigmir, respectiv în zona Subcetate. Voluntarii Serviciului pentru Situații de Urgență Bistrița  au reușit să izoleze focarele, eliminând astfel posibilitatea ca flăcările să se extindă.

Luni, 4 martie, dispeceratul integrat I.S.U. – Ambulanţă a fost anunţat despre producerea a două incendii de vegetaţie uscată pe raza municipiului Bistriţa.

,,La ora 19.00, 14 pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa au intervenit cu două autospeciale de lucru în cartierul Sigmir, Valea Viişoarei, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha. Terenul greu accesibil a fost impracticabil autospecialelor de intervenţie, pompierii voluntari acţionând cu mijloace de primă intervenţie pentru izolarea şi lichidarea focarelor, înainte ca flăcările să se extindă pe o suprafaţă mai întinsă. Intervenţia a durat aproximativ trei ore” spune plt. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud. 

Între orele 22.15 – 23.25, pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Bistriţa au intervenit pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie izbucnit într-o livadă situată pe strada Subcetate din municipiul Bistriţa. Incendiul a fost stins în limitele găsite, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 1,5 ha.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole