Bistrița-Năsăud: Patru incendii în doar 24 de ore

În perioada 08.01.2013, ora 0730 – 09.01.2013, ora 0730, subunităţile profesioniste pentru situaţii de urgenţă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud au intervenit la un număr de 27 situaţii de urgenţă, dintre care 23 de intervenții SMURD și 4 incendii.

 Marţi, 8 ianuarie, la ora 11.30, garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa a fost solicitată să intervină la un incendiu produs la o gospodărie individuală din localitatea Livezile.

,,În momentul izbucnirii incendiului, în imobilul afectat se aflau 5 persoane, 2 adulţi şi 3 minori cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, care s-au autoevacuat. Ajunşi la locul intervenţiei, în urma recunoaşterii, pompierii au constatat că ardeau acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi o anexă gospodărească lipită de respectivul imobil. În grajd erau adăpostite: patru porcine, doi cai şi mai mulți iepuri, toate animalele fiind evacuate de către proprietari înainte ca imobilul să fie cuprins în totalitate de flăcări. Două autospeciale de intervenţie din cadrul subunităţii bistriţene, împreună cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul comunei Livezile, au lichidat focarele în mai puţin de o oră. În urma incendiului, au ars acoperişul casei şi anexa gospodărească în totalitate. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea unui coş de fum deteriorat” a precizat plt. Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU B-N.

De asemenea, pompierii militari din cadrul subunităţilor din Bistriţa, Năsăud şi Sîngeorz Băi au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea altor trei incendii produse în cartierul Slătiniţa din municipiul Bistriţa, localitatea Nepos, respectiv oraşul Sîngeorz – Băi.  Intervenţia rapidă a pompierilor a limitat pagubele materiale, cele trei incendii izbucnind în urma folosirii necorespunzătoare a căilor de evacuare a fumului rezultat în urma utilizării mijloacelor de încălzire.

 

Raimond Petruț

 

Recomandari

Alte Articole