Bistrița-Năsăud se topește

Ne topim la propriu. Canicula nu se dă dusă, iar pentru Bistrița-Năsăud urmează zile de foc. Astăzi indicele de confort termic va depăși  pragul critic, iar meteorologii nu sunt deloc optimiști în ceea ce privește perioada următoare.

În cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul şi nord-vestul ţării și se va extinde  şi în regiunile estice şi, local, în cele sudice. În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei şi vestul Transilvaniei, se vor înregistra  frecvent temperaturi maxime de 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală a depășit pragul critic de 80 de unităţi.

Marţi şi miercuri, 11 şi 12 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş.

Codul portocaliu în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat în zilele de marţi şi miercuri.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole