Bistrițeanca Anita Hartig, solistă a Operei din Viena, cântă sâmbătă, 6 iulie, pe Pietonal

Anita Hartig cântă din nou la Bistrița, după 5 ani. Soprana este solistă a Operei de Stat din Viena şi a intrat în circuitul marilor teatre de operă din lume, fiind frecvent invitată la Opera Scala din Milano, Metropolitan din New York, Covent Garden din Londra, Bolşoi Theatre din Moscova, la Tokio, Bruxelles sau Zurich. Ioan Holender, legendarul director al Operei vieneze, a afirmat public despre Anita Hartig că „este cea mai bună soprană din România care cântă în afara ţării”.

Evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 6 iulie, este organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” şi Fundaţia Culturală „Societatea de Concerte” Bistriţa, sub patronajul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi al Primăriei Bistriţa.
Concertul va cuprinde arii şi uverturi din opere celebre.
Anita Hartig va fi însoţită de tenorul Cristian Mogoșan, solist al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, cel care în urmă cu 2 săptămâni a primit premiul pentru cel mai bun tenor din România.
Soliştii vor fi acompaniaţi de Noua Orchestră Transilvană, fondată de Gavril Țărmure, în anul 1999. Noua Orchestră Transilvană este o orchestră simfonică constituită din cei mai buni instrumentişti de la Filarmonicile din Transilvania, majoritatea originari din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole