Bistrițeni cercetați pentru braconaj

La data de 25 iulie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bistrița-Năsăud s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de braconaj.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul lunii iunie a.c., un bărbat, de 49 ani, din Beclean ar fi capturat din extravilanul localității Măluț un exemplar din specia căprior. Bărbatul nu deținea permis de vânătoare și nici autorizație de vânătoare pentru specia respectivă la data capturării. Exemplarul de căprioară a fost predat gestionarului fondului cinegetic.

De asemenea, tot în cursul lunii iunie 2018, un tânăr, de 19 ani, din Căianu Mic ar fi capturat din mediul silvic un exemplar din specia căprior pe care l-ar fi ținut în captivitate într-un țarc amenajat în curtea locuinței lui. Puiul de căprioară urmează a fi predat gestionarului fondului cinegetic.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul infracțiunii de braconaj.

Recomandari

Alte Articole