Bistriţenii nu s-au înghesuit la ajutoare

Bistriţenii nu s-au înghesuit la ajutoare

Mai puţin de jumătate dintre pensionarii bistriţeni au venit la depozitul primăriei să-şi ridice ajutoarele alimentare gratuite de la Uniunea Europeană. Asta deşi astăzi este ultima zi a programărilor pentru acestă categorie de beneficiari. Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Sociale Bistriţa, spun că vor continua distribuirea atât cât este nevoie.

 Distribuirea ajutoarelor aliemntare gratuite de la Uniunea Europeană a început din data de 6 septembrie. Conform calendarului de distribuire, până astăzi erau programaţi pentru a-şi primi ajutoarele cei aproximativ 1900 de pensionari din Bistriţa. Cu toatea acestea, nici măcar jumătate dintre ei nu au venit.

Până astăzi au venit aproximativ 900 de persoane să-şi ridice alimentele. Ca în fiecare an există oameni care nu respectă programarea făcută şi vin mai târziu. Oricum am avut o medie de 200 de persoane pe zi. Vom continua să distribuim ajutoarele şi după data limită de 29 septembrie”, a declarat directorul Direcţiei Municipale de Servicii Sociale Bistriţa, Radu Dreptate.

Per total anul acesta sunt 5551 de beneficiari, dintre care 2450 persoane cu handicap, 1908 pensionari, aproximativ 1100 şomeri şi 80 de persoane cu venitul minim garantat.Radu Dreptate a mai spus că în următoarele 3 zile se va sista distribuirea pentru a aproviziona din nou depozitul.

Fiecare persoană primeşte aproximativ 35 de kilograme de alimente. Practic este vorba despre 13 kg făină albă, 9 kg făină de mălai, 8 kg orez, 2 kg paste făinoase, 1,5 kg lapte praf şi 10 pachete de biscuiţi.

Recomandari

Alte Articole