BUDACU DE SUS: În urma unui puternic incendiu, au rămas fără acoperiș deasupra capului

Circa 2 ore au intervenit pompierii militari din cadrul detașamentului Bistrița, sprijiniți de pompierii voluntari din Dumitrița, pentru a stinge un incendiu ce a izbucnit la o casă de locuit din Budacu de Sus. Acoperișul locuinței a fost distrus în totalitate, iar din cauza flăcărilor puternice, tavanele s-au prăbușit. Din fericre, nu au existat victime.

 

,,Luni, 2 septembrie a.c., la ora 11.13, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Budacu de Sus. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, sprijiniţi de pompierii voluntari aparţinând Primăriei Dumitriţa, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta cu flacără deschisă nivelul acoperişului imobilului, pe o suprafaţă de circa 100 m.p.” a declarat plt. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-năsăud.

Intervenţia a durat aproximativ 2 ore, interval în care s-a reuşit evacuarea mai multor elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte, acte şi aparatură electrocasnică. Imobilul era compus din patru încăperi, iar din cauza flăcărilor puternice tavanele acestora s-au prăbuşit. Din fericire, toate cele trei femei care locuiau în casa afectată de incendiu s-au autoevacuat în condiţii de siguranţă. Paramedicii au acordat asistenţă medicală, la locul evenimentului, uneia dintre victime care a suferit un atac de panică.

Au fost alocate două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Pompierii militari au stabilit că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un coş de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. O butelie de gaz, situată într-una din încăperi, a îngreunat intervenţia, salvatorii acţionând pentru răcirea recipientului pentru ca apoi să-l evacueze în condiţii de siguranţă.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole