Camelia Tabără: Niciun cadru didactic nu strânge vreun leu pe catedră!

Cameila Tabără, inspectorul școlar general, a insistat la ședința cu directorii instituțiilor de învățământ din Bistrița-Năsăud asupra faptului că profesorii nu au voie să adune bani de la elevi pentru manuale sau dotări în clasă. ,,Sub nicio formă niciun cadru didactic nu strânge vreun leu pe catedră! Vă rog din suflet!” a punctat Tabără.

Camelia Tabără a spus că  există asociaţii ale părinţilor cu personalitate juridică, iar astfel ,,se pot aduna bani de mămica-şefă, obligată să taie chitanţă, iar pe părinţi îi trimiteţi la mămica-şefă să le dea socoteală”, în niciun  caz  această sarcină nerevenindu-i profesorului.

Mesajul Cameliei Tabără a fost tranșant și în ceea ce privește concursurile școlare: ,, Sunt foarte mulţi părinţi zeloşi, foarte multe cadre didactice ce lucrează cu auxiliare, sunt tot felul de concursuri cu bani, cum e Cangurul şi altele. Vom vedea care sunt autorizate şi care nu. Şi aici fac o paranteză: faţă de cele naţionale, noi, la nivel de judeţ, nu aprobăm niciun concurs cu taxă. În plus, se mai pune problema manualelor claselor a XI-a şi a XII-a, care nu sunt gratuite. Deci mesajul foarte clar este: în nicio formă, nu se vehiculează bani în şcoală!”

 

Raimond Petruț

 

Recomandari

Alte Articole