Campania „Vacanța în siguranță”, derulată de polițiștii bistrițeni, la final

Deși perioada verii este specifică vacanței, concediului și relaxării, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița – Năsăud au fost prezenți în numeroase contexte care au implicat prezența copiilor pentru a recapitula cu aceștia principalele reguli care țin de siguranța lor, mai ales acum când sunt mai puțin supravegheați de părinți sau cadre didactice și au foarte mult timp liber la dispoziție.

Pentru ca informațiile date de polițiști sa fie ușor de asimilat de către copii, aceștia le-au captat atenția organizând activități ludice, sesiuni de informare, dar și exerciții demonstrative și expunere de materiale specifice domeniilor operative – criminaliști , mascați sau rutieriști. Săptămâna aceasta s-a încheiat seria de activități cuprinse în campania de prevenire a delincvenței juvenile ,,Vacanța în siguranță,,.

Au fost în atenția noastră copiii din casa de tip familial din municipiul Bistrița, care au discutat cu polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul de Investigații Criminale despre siguranța bunurilor personale, despre consecințele unui comportament delincvent, dar și despre norme de conviețuire în comun.

Tot în această săptămână, miercuri, 29 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița – Năsăud a primit invitația de a participa la ,,Tabăra de acasă,, organizată de Primăria Budești. Evenimentul, care se organizează pentru copiii din comunitate de câțiva ani buni încoace, are specific militar, alături de polițiști fiind invitați și jandarmi și pompieri.

Poliția a fost prezentă cu materiale preventive și sfaturi specifice pe teme de siguranța pe internet, siguranța rutieră, prevenirea disparițiilor de minori, bulliyng – ul. Au raspuns prezent polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul de Acțiuni Speciale, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și Postul de Poliție Budești.

Pentru ca informațiile date de polițiști sa fie corect înțelese si puse in aplicare de copii, iar caracterul activității sa fie unul interactiv, copiii au avut ocazia să verifice reguli elementare de circulație și să ,,circule,, cu un echipaj real de poliție rutiera, să admire și chiar manipuleze obiecte din dotarea tehnică a ,,mascaților,, sau să experimenteze modul de amprentare și alte tehnici specifice criminaliștilor, care ridică urme de la fața locului.

Campania județeană ,,Vacanța în siguranță,, se va încheia în această lună, activitățile de informare dedicate prevenirii în schimb, vor lua amploare odată cu debutul anului școlar 2018- 2019.

Recomandari

Alte Articole