CîRLIBABA: Generalul de brigadă Ovidiu – Liviu Uifăleanu a fost prezent la ceremoniiile de la monumentul ostașilor polonezi (Galerie FOTO)

Sâmbătă, 7 februarie, începând cu ora 13.00., în localitatea Cîrlibaba, judeţul Suceava, s-a desfăşurat ceremonialul militar – religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentul ostaşilor polonezi, cu ocazia comemorării a 100 de ani de la luptele Regimentului nr. 2 al Brigăzii a – II –a a “Legiunilor poloneze”.

La ceremonial au participat Excelenţa Sa, domnul MAREK SZCZYGIEL, ambasadorul Republicii Poloneze la Bucureşti, reprezentanţi ai Parlamentului României, Ambasadei Republicii Poloneze la Bucureşti, organizaţiei minorităţilor poloneze, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore BĂLAN ”, general de brigadă Ovidiu – Liviu UIFĂLEANU, personal din cadrul M.Ap.N., reprezentanţi ai instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, partide şi formaţiuni politice, locuitori ai comunei Cîrlibaba, invitaţi.

Distinşii oaspeţi au fost primiţi cu pâine şi sare, iar după acordarea onorului persoanelor oficiale şi salutul Drapelului de Luptă, au fost intonate Imnurile Naţionale ale Poloniei şi României, ceremonialul continuând cu oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi.

În alocuţiunea rostită de către ambasadorul Republicii Poloneze la Bucureşti, Excelenţa Sa a rememorat faptele de arme ale ostaşilor polonezi care au luptat acum 100 de ani pe aceste meleaguri româneşti şi a afirmat : “Ei nu s-au jertfit în zadar !!!”. Totodată a adus mulţumiri organizatorilor, personalului Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN ”, cât şi tuturor celor prezenţi la acest ceremonial emoţionant.

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane şi jerbe de flori şi s-a intonat cântecul polonez “I Brigade”

Activitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare constituită din militari de la Batalionul 812 Infanterie “Bistriţa”, în ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistriţa, şi în aplauzele celor prezenţi.

   OFIŢER CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA

 Locotenent-colonel

  Florin APĂFĂIAN

Recomandari

Alte Articole