(VIDEO) Casa cu Lei, rebilitată cu 900.000 euro

Casa cu Lei, rebilitată cu 900.000 euro

Ieri a fost predat amplasamentul pentru începerea reabilitării clădirii monument istoric „Casa cu Lei”. Investiţia face parte dintr-o serie de 5 proiecte ale Primăriei Bistriţa, în valoare de aproape 20 de milioane de euro.

La nivel naţional, în cadrul Axei Prioritare 1, au fost alocate 164 milioane de euro pentru dezoltarea urbană. Dintre acestea, jumătate sunt destinate în exclusivitate municipiului Cluj-Napoca, 20% sunt pentru Satu Mare, Baia Mare şi Oradea, iar restul de 30% pentru 68 de oraşe, printre care şi Bistriţa. Din totalul de 19 proiecte aprobate, 7 sunt ale Primăriei Bistriţa, dintre care singurele 5 contractate la nivel naţional aparţin tot municipalităţii bistriţene.

Din cele 5 proiecte contractate s-a semnat finanţarea pentru 4 dintre ele. Cea mai mare valoare o are reabilitarea şi modernizarea Parcului Municipal, 17,6 milioane de lei. Urmează reabilitarea şi modernizarea străzilor din centrul municipiului, cu o valoare de 12,8 milioane de lei, montarea unui sistem de supraveghere în centrul istoric al Bistriţei, în valoare de 2,1 milioane de lei, dar şi reabilitarea şi consolidarea clădirii monument istoric „Casa cu Lei”, investiţie de aproximativ 3,8 milioane de lei.

Pentru ultima dintre aceste investiţii, lucrările vor începe luna aceasta. „Casa cu Lei”, amplasată pe strada Nicolae Titulescu, va fi transformată într-un centru cultural multifuncţional, cu săli de expoziţie.

Primarul Ovidiu Creţu a mai anunţat că săptămâna aceasta va fi semnat contractul de finanţare pentru al 5-lea proiect, care vizează reabilitarea pasajelor din centrul oraşului, investiţiei de aproximativ 10 milioane de euro.

Recomandari

Alte Articole