CEPARI: După ce casa le-a ars din temelii, o familie a rămas sub cerul liber

Un incendiu devastator a lăsat o familie fără agoniseala de o viață. Casa de locuit, compusă din două încăperi a fost distrusă în totalitate de flăcări. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de utilizarea necorespunzătoare a unei sobe metalice, fără acumulare de căldură, al cărei burlan de evacuarea fumului era amplasat în apropierea materialelor combustibile.

 

Joi, 19 septembrie a.c., la ora 22.33, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Cepari, str. Pleş.

,,Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD ale pompierilor militari din Năsăud au fost alocate cazului. Ultimii trei kilometri din itinerariul de deplasare au fost impracticabili autospecialelor de intervenţie, pompierii militari fiind nevoiţi să intervină cu o motopompă alimentată de la fântâna gospodăriei. Cantitatea de apă din fântână a fost insuficientă pentru alimentarea motopompei, salvatorii încercând să limiteze cât mai mult pagubele materiale cu mijloace de primă intervenţie” spune plt. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Au ars casa de locuit, compusă din două încăperi şi grajdul gospodăriei, pe o suprafaţă totală de aproximativ 150 mp.

Proprietarii au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă, însă un porc şi 17 păsări au fost surprinse de flăcări. S-a reuşit salvarea unei bovine şi a unei porcine adăpostite în anexa gospodărească.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole