Circa o mie de tipuri de medicamente dispar din farmacii Reviewed by CD on . Ampicilina, ibuprofenul, diclofenacul și ranitidina sunt câteva din medicamentele pe care nu le vom mai găsi in farmacii. Aproximativ  1.000 de medicamente gene Ampicilina, ibuprofenul, diclofenacul și ranitidina sunt câteva din medicamentele pe care nu le vom mai găsi in farmacii. Aproximativ  1.000 de medicamente gene Rating: 0
Ești aici: Acasă » Sănătate»Circa o mie de tipuri de medicamente dispar din farmacii

Circa o mie de tipuri de medicamente dispar din farmacii

Circa o mie de tipuri de medicamente dispar din farmacii

Ampicilina, ibuprofenul, diclofenacul și ranitidina sunt câteva din medicamentele pe care nu le vom mai găsi in farmacii. Aproximativ  1.000 de medicamente generice devin nerentabile după ieftiniri şi pot dispărea de pe piaţa farmaceutică.

Potrivit Asociației Producătorilor de Medicamente Generice, în ultimii 3 ani, din cauza taxei clawback şi a obligativităţii reducerii preţurilor pe care companiile de medicamente generice au respectat-o, au dispărut peste 1.300 de produse cu preţuri accesibile.
Au fost disponibilizaţi peste 300 de angajaţi şi s-au ratat investiţii de circa 50 milioane de euro în industria farmaceutică locală.

Conform Asociației,  80% dintre cele mai populare 50 de medicamente generice vor dispărea de pe piaţă în următorul an.

Cele mai multe dintre medicamentele ieftine care ar putea dispărea sunt folosite pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare, digestive, reumatologice şi a bolilor infecţioase.

Companiile farmaceutice trebuie să actualizeze toate preţurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul ministrului Sănătăţii din 2009 şi în urma căruia acestea se vor ieftini.
CNAS a arătat că actualizarea preţurilor la medicamentele de uz uman ar putea aduce reduceri de până la 20% la unele produse, iar diferenţa de bani va putea fi utilizată pentru achiziţia de tratamente inovatoare.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus