COMUNICAT DE PRESĂ: Ministrul delegat pentru Dialog Social a participat la o întâlnire cu pensionarii bistrițeni

Astăzi, 26.04.2013, începând cu ora 14.00, doamna deputat Adriana Doina Pană, ministru delegat pentru Dialog Social, a participat la o întâlnire de lucru cu peste 30 de pensionari din cadrul Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Bistrița-Năsăud (CJPV BN).

Acţiunea a avut loc la Clubul Pensionarilor din incinta Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud în prezența directorului adjunct al acestei instituții, domnul Teodor Chiciudean. Timp de aproximativ două ore, pensionarii prezenți au ridicat o serie de probleme, majoritatea ce ţin de sistemul public de pensii şi asigurări sociale de stat.

După întâmpinarea și prezentarea doamnei ministru de către președintele CJPV B-N, domnul Tănase Someșan, vicepreședintele acestei structuri, domnul Zoltan Suciu, i-a expus deputatului bistrițean o serie de nemulțumiri, toate inserate într-un memoriu pregătit în numele pensionarilor bistrițeni.

Înainte de a răspunde punctual tuturor problemelor ridicate de vicepreședintele CJPV, doamna deputat Adriana Doina Pană a ținut să le explice celor prezenți cum stau lucrurile în țară, de ce s-a ajuns la atâtea minusuri și cum se zbate acum Guvernul Ponta pentru a le oferi românilor un trai mai bun. În ceea cel priveşte pe premierul Victor Ponta vă spun cu toată încrederea că este bine intenţionat, vrea să facă tot ce-i stă în putinţă pentru binele acestei ţări… şi face, să ştiţi. Dacă nu pornim economia, putem plânge toată ziua că nu vor fi bani pentru mărirea pensiilor… să ştiţi că nouă ne pasă de dumneavoastră, nu v-am uitat nicio secundă, dar la bază sunt probleme, probleme pe care Guvernul Ponta încearcă să le soluţioneze. Să ştiţi că s-a făcut audit la toate ministerele, dosarele s-au transmis la DNA, iar cei care au furat vor plăti. Vreau să înţelegeţi, toate pleacă de la buget. El trebuie creat din ceea ce statul va încasa, din taxe, impozite, iar apoi Guvernul judecă astfel încât toate sectoarele să fie acoperite, dar să rămână şi pentru investiţii. E ca un tort, trebuie tăiată câte o felie pentru fiecare domeniu. Guvernul Ponta a tăiat o felie pentru reîntregirea pensiilor, una pentru reîntregirea salariilor, una pentru creşterea punctului de pensie. O felie mare a fost pentru tranşa la FMI, pentru hotărârile judecătoreşti executorii, inclusiv pentru arieratele la medicamente care nu s-au achitat din 2009 până acum. Noi dacă nu dezvoltăm economia, acest tort va fi tot mai mic, la fel şi feliile. Trebuie relansată economia, trebuie să atragem fonduri europene, investitori străini. Dacă nu pornim economia, nu avem de unde majora pensiile. Nouă ne pasă, ne pasă de d-voastră, a ţinut să precizeze ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Doina Pană.

Cei peste 40 de pensionari prezenţi la întâlnirea de astăzi au dat dovadă de înţelegere, şi deşi sunt conştienţi de faptul că sunt probleme ce rodează sistemul de decenii, ei încă mai speră că lucrurile merg pe făgaşul cel bun.

Cabinet Parlamentar Adriana-Doina PANĂ

(deputat ales în Colegiul Nr. 1 Bistrița-Livezile, Circumscripția Electorală. Nr. 6 Bistrița-Năsăud)

Recomandari

Alte Articole