COMUNICAT: “Sunt prietenul unui copil cu autism”

,,La Bistriţa am marcat împreună Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Piaţa Centrală a fost decorată în albastru cu sprijinul voluntarilor Asociaţiei Impact şi al voluntarilor din mai multe clase de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, care au pregătit decoraţiuni albastre înfrumuseţând zona.

Au fost alături de noi câteva sute de elevi de la licee, şcoli şi grădiniţe din municipiu, reprezentanţi ai Primăriei Bistriţa, Centrului Judeţean pentru Cultură, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean BN, Centrul Privat de Afaceri, Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Colegiul Stomatologilor Bistriţa-Năsăud, CJAS BN, DSP BN, Direcţia generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrul de Educaţie Incluzivă nr. 1, echipa Bistriţeanul.ro şi echipa Agenţiei 215. Mulţumim tuturor colegilor din presă care au dat curs invitaţiei noastre de a mediatiza evenimentul şi care au fost, azi, prietenii unor copii cu autism.

 

În cadrul dezbaterii care s-a desfăşurat în Sala Mare a Primăriei Bistriţa, domnul primar Ovidiu Creţu s-a oferit să achiziţioneze aparatura necesară funcţionării unui cabinet stomatologic în care copiii cu dizabilităţi psihice să beneficieze de servicii de specialitate în aşa fel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să meargă la Cluj pentru intervenţii banale. La rândul său, preşedintele Colegiului Stomatologilor Bistriţa-Năsăud, dr. Marius Pop alături de colegul său dr. Doru Stere, a asigurat participanţii de tot concursul medicilor stomatologi pentru găsirea unei soluţii pe plan local. De asemenea, toţi cei prezenţi şi-au dat concursul pentru rezolvarea unei situaţii inacceptabile care trenează de ani de zile, propunând soluţii viabile.

 

Ne bucurăm că iniţiativa noastră a găsit ecou în rândul autorităţilor locale, singurele abilitate să rezolve problema celor 1200 de adulţi şi 500 de copii cu autism şi alte tulburări psihice şi de dezvoltare de pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud.

 

De asemenea, le mulţumim tuturor părinţilor, cadrelor didactice şi copiilor care au fost astăzi alături de noi.”

 

Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism “Micul Prinţ”

Recomandari

Alte Articole