Controale în trafic efectuate de polițiștii bistrițeni

Astăzi, 11 ianuarie, polițiștii de la Biroul Rutier au desfășurat acțiuni, pe raza municipiului Bistrița, pentru prevenirea accidentelor rutiere favorizate de condițiile meteo din această perioadă.

Astfel, polițiștii rutieri verifică dacă autoturismele sunt echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă și oferă raclete inscripționate cu sfaturi preventive, conducătorilor auto.

Polițiștii le atrag atenția șoferilor cu privire la importanța vizibilității în trafic, mai ales în condiții de iarnă. În acest sens, le-au recomandat conducătorilor auto să curețe parbrizul, oglinzile, geamurile laterale și luneta autoturismului înainte de a porni la drum.

Totodată, polițiștii recomandă pietonilor să fie mult mai precauți, să circule doar pe trotuare sau cât mai aproape de marginea drumului. De asemenea, pentru siguranța lor este important să traverseze numai prin locurile special amenajate și numai după ce sunt siguri că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, iar aceștia au oprit.

Recomandari

Alte Articole