Controale în trafic efectuate de polițiștii bistrițeni

La data de 26 martie, polițiștii bistrițeni cu atribuții pe linie rutieră au desfășurat activități de monitorizare a traficului rutier și de prevenire a accidentelor rutiere, pe raza întregului județ.

Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în județul nostru: viteză excesivă și neadaptată, nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare între vehicule, traversarea neregulamentară a pietonilor și neatenția în conducere.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste aproape 200 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 48.000 lei.

Totodată, față de 10 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat în trafic, pe un tânăr, de 31 de ani, din Vișeu de Sus, județul Maramureș, care conducea un autoturism, pe DN 17C, prin localitatea Telciu.

La solicitarea polițiștilor acesta a prezentat un permis de conducere, însă în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul tânărul nu deține permis valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar permisul prezentat ar fi fals.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

Recomandari

Alte Articole