Creştea cannabis în debara (VIDEO)

Oamenii legii au reţinut un bărbat de 31 de ani pentru consum şi trafic cu droguri de risc. Bistriţeanul avea amenajat în debara un adevărat laborator pentru cultivarea canabisului. Totodată la domiciliul lui au fost găsite sute de grame de droguri, ambalate în plicuri.

Ieri oamenii legii, coordonaţi de procurorii DIICOT au efectuat o percheziţie, la domiciliul unui cetăţean al municipiului Bistriţa, care era suspect de consum şi trafic cu droguri de risc. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperită că în debaraua aprtamentului, bărbatul îşi amenajase un laborator special pentru a cultiva canabis. Instalaţia era dotată cu termostat, termometru, sursă de lumină şi căldură şi un transformator de energie electrică. Totodată pereţii erau tapetaţi cu folie de aluminiu. Pe măsura ce au continuat verificările, lista descoperirilor s-a lungit.

„Pe balconul apartamentului au fost găsite mai multe ghivece, în care se aflau seminţe vegetale germinate. Au fost ridicate în vederea efectuării analizelor de laborator un instrument pentru fumat tip bonk, două pipe, un aparat de mărunţit tip râşniţă, mai multe plicuri de plastic cu sistem de închidere zip lock goale, un cântar electronic, seminţe vegetale de culoare verde oliv. De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 166 grame cannabis ambalată în opt plicuri cu sistem de închidere zip lock, precum şi suma de 2250 lei. Bărbatul  a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în baza mandatului de aducere emis de către procuror pentru efectuarea de cercetări, faţă de acesta luându-se măsura interdicţiei de a nu părăsi ţara pentru o perioada de 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Antonela Gorgan.

Cercetările vor fi continuate de către procurorul de caz. Conform legii, pentru infracţiunile de cultivare, consum şi trafic cu droguri de risc, vinovaţii pot primi pedepse cu închisoarea pentru perioade cuprinse între 3 şi 15 ani.

Recomandari

Alte Articole