Cristian Florian: Guvernarea nimănui (DECLARAȚIE POLITICĂ)

Senatorul  PDL Cristian Florian a sustinut marți, 10 septembrie, o declarație politică în plenul Parlamentului. Democrat-librealul bistrițean a atacat în termeni duri actuala guvernare, afirmând că ,,oamenii se simt neajutoraţi şi ai nimănui, pentru că singurii care îşi asumă viaţa din această ţară sunt doar ei, cetăţenii care plătesc cu buzunarul şi chiar cu viaţa uneori.”

,,La aproape un an şi jumătate de guvernare USL, suntem în nefericita situaţie, domnilor guvernanţi, de a suporta păguboasa dumneavoastră politică prin care munca milioanelor de români care trudesc din greu pentru a-şi câştiga hrana zilnică, vă plăteşte dumneavoastră propria nemuncă.
Deşi aţi preluat de la guvernarea Boc o economie stabilă, aflată în creştere, investiţiile străine au scazut faţă de anul trecut, pentru că investitorii străini nu au incredere în politica dumneavoastră iar lipsa unor măsuri economice e plătită de cetăţeni prin noi şi împovărătoare taxe.
Trăim într-o ţară domnilor guvernanţi, în care nimeni nu îşi asumă responsabilitatea pentru nimic iar acest lucru se întâmplă pe toate palierele puterii care vă aparţine, începând cu factorul de decizie locală şi culminând cu admnistraţia centrală.
Trăim într-o ţară domnilor guvernanţi, în care copiii mor pe străzi iar liderul comunităţii nu are curajul să îşi asume o decizie fermă de stopare a unui fenomen.
Trăim într-o ţară domnilor guvernanţi, în care sintagma ’’minţim poporul cu televizorul’’ este mai actuală ca oricând, premierul Ponta inaugurează astăzi un gazoduct în faţa camerelor iar a doua zi şantierul şi gazoductul dispar.
Trăim într-o ţară domnilor guvernanţi, în care miniştrii numiţi nu îşi asumă ministerul pe care îl conduc, un exemplu elocvent în acest sens fiind cazul doamnei ministru de la Ministerul Transporturilor, care după ce a fost numită ministru a refuzat să semneze cel mai important proiect al ministerului, privatizarea CFR Marfă. În aceeaşi linie premierul Ponta se joacă de-a v-aţi ascunselea cu proiectul Roşia Montană pe care refuză să şi-l asume.
Neasumarea responsabilităţii domnilor guvernanţi, este o bătaie de joc faţă de cei pe care-i conduceţi. Oamenii se simt neajutoraţi şi ai nimănui, pentru că singurii care îşi asumă viaţa din această ţară sunt doar ei, cetăţenii care plătesc cu buzunarul şi chiar cu viaţa uneori, lipsa dumneavoastră de decizie.
Fac un apel pe această cale la colegii guvernanţi de a se trezi din visul de a fi la guvernare, pentru a nu transforma acest vis într-un coşmar care să ne macine atât pe noi membrii opoziţiei, pe cetăţenii acestei tări dar şi pe dumneavoastră, cei aflaţi în tabăra puterii.

Vă multumesc!”

Cu stimă,
Senator Florian Daniel Cristian

Recomandari

Alte Articole